MEDITACIÓ

La meditació es una práctica que ens permet viure el nostre veritable ésser

- Cada dilluns Meditació dirigida gratuïta a les 19:30h -

¿Què és la meditació?


La meditació és una pràctica que ens permet connectar i viure el nostre veritable ésser. És una ciència i un art. Com a ciència cal un mètode i una tècnica que ensenyarem en el curs. Com a art, crearem un espai i unes condicions perquè es manifesti el que realment som.

La meditació ens porta a una major intuïció, pau d'esperit, amor, alegria profunda i energia. És un cultiu de la consciència del propi potencial. Una actitud i claredat en la vida. És una porta, una invitació. El teu camí et fa reconèixer el mestre intern, la teva saviesa.

Ens fa sentir i relacionar-nos millor amb nosaltres mateixos i els nostres companys de viatge a la vida.


"En la silenciosa quietud de la ment sorgeix el que és eterna bellesa. Arriba sense avisar, arriba sense buscar-ho. Sense l'enrenou del reconeixement "

J. Krishnamurti

Objetius


En la Meditació no hi ha objectius. Només som un ésser que respira, res més. No volem res, no busquem res.

Recorda: "Arriba sense avisar, arriba sense buscar-ho." A mesura que avances en la teva pràctica vas observant els intervals entre inspiració i expiració. Els silencis entre pensament i pensament. La calma entre tensions.

Una presència tranquil·la que creix i creix sense que tu facis res, res més que respirar. Aquesta és la porta, deixa que s'obri. No tens res a perdre, no hi ha res a témer. Tot està bé.

Tècnica

Preparació:

 • Lloc:Tranquil sense soroll. Agafar l'hàbit de fer-ho sempre en el mateix lloc, així es crea una energia que afavoreix la meditació.

  Exercicis preliminars: És bo fer algun exercici físic o asanes per treure tensió en el cos i posar-lo apte per a la meditació. També quan puguis és bo banyar-te abans.

 • Postura: Assegut en una cadira, que els peus toquin al terra o si és còmode per a tu pots fer-ho assegut sobre un coixí a terra, amb les cames creuades.
      Columna recta, pit fora, espatlles enrere, barbeta endins, les mans descansen sobre les cuixes prop del tronc, abdomen relaxat i cap a dins. Ulls tancats dolçament.
  Respiració: És bo fer un exercici de respiració que ens ajudi a oxigenar, a eliminar tensió i aquietar la ment. Inspira comptant de 5 a 15 o el que puguis. Reten comptant el mateix temps. Treus l'aire en el mateix temps de la inspiració. Repetir de 6 a 8 vegades. En acabar, deixar que la respiració es relaxi, que es torni profunda, silenciosa i calmada.
  Actitud: És una actitud de reverència a l'infinit, a l'espurna de vida que hi ha dins nostre inalterable i sempre nova. És viure el present, aquí i ara.

Atenció:

 •  Atenció enfocada en la respiració. Ulls tancats enfocats al centre del front. Observem la respiració sense forçar-la. Graduadamente percebem diferent la respiració. Som observadors dels pensaments, de les sensacions sense implicar-nos. La ment es va aquietant en la respiració. Ens adonem que som d'una naturalesa espiritual. Després d'un mínim de 15 minuts passem a la percepció.

Percepció:

 •  Deixar-nos fluir. Escoltem la Presència en nosaltres. La pau i fruïció seran progressives.

Contactar


GRÀCIES PER POSAR-SE EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Al centre mèdic Holos ens prenem molt seriosament la salut i el benestar dels nostres pacients. Per a qualsevol consulta que tingui no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres. Moltes gràcies.

Ens posarem en contacte el més aviat possible

CONTACTAR