Els experts revisen l'evidència de que el ioga és bo pel cervell

NOTÍCIES DE NEUROCIÈNCIA

12-12-2019


Resum: El ioga té un efecte positiu en l'estructura i funció de les àrees clau de el cervell associades amb la memòria. Les troballes proporcionen evidència que el ioga pot ser prometedor per mitigar el deteriorament neurodegeneratiu i relacionat amb l'edat.

Font: Universitat d'Illinois.

Els científics han sabut durant dècades que l'exercici aeròbic enforteix el cervell i contribueix al creixement de noves neurones, però pocs estudis han examinat com el ioga afecta el cervell. Una revisió de la ciència troba evidència que el ioga millora moltes de les mateixes estructures i funcions cerebrals que es beneficien de l'exercici aeròbic.

La revisió, publicada a la revista Brain Plasticity, es va centrar en 11 estudis sobre la relació entre la pràctica de l'ioga i la salut del cervell. Cinc dels estudis van involucrar a persones sense antecedents en la pràctica de ioga a una o més sessions de ioga per setmana durant un període de 10-24 setmanes, comparant la salut de el cervell a l'començament i al final de la intervenció. Els altres estudis van mesurar les diferències cerebrals entre les persones que practiquen ioga regularment i les que no.

Cadascun dels estudis va utilitzar tècniques d'imatges cerebrals, com ressonància magnètica, ressonància magnètica funcional o tomografia computada d'emissió de fotó únic. Tots involucraven Hatha ioga, que inclou moviments corporals, meditació i exercicis de respiració.

"D'aquests 11 estudis, identifiquem algunes regions cerebrals que sorgeixen constantment, i sorprenentment no són molt diferents del que veiem amb la investigació de l'exercici", va dir la professora de kinesiologia i salut comunitària de la Universitat d'Illinois, Neha Göthe, que va dirigir la investigació amb Wayne Professora de psicologia de la Universitat Estatal Jessica Damoiseaux.

"Per exemple, veiem augments en el volum de l'hipocamp amb la pràctica de l'ioga", va dir Göthe. Molts estudis que analitzen els efectes cerebrals de l'exercici aeròbic han demostrat un augment similar en la mida de l'hipocamp amb el temps, va dir.

L'hipocamp està involucrat en el processament de la memòria i se sap que es redueix amb l'edat, va dir Göthe. "També és l'estructura que primer es veu afectada en la demència i la malaltia d'Alzheimer".

Encara que molts dels estudis són exploratoris i no concloents, la investigació apunta a altres canvis cerebrals importants associats amb la pràctica regular de ioga, va dir Damoiseaux. L'amígdala, una estructura cerebral que contribueix a la regulació emocional, tendeix a ser més gran en els practicants de ioga que en els seus companys que no practiquen ioga. L'escorça prefrontal, l'escorça cingulada i les xarxes cerebrals, com la xarxa de manera predeterminat, també tendeixen a ser més grans o més eficients en aquells que practiquen ioga regularment.

"L'escorça prefrontal, una regió de el cervell just darrere del front, és essencial per a la planificació, la presa de decisions, la multitasca, pensar en les seves opcions i triar l'opció correcta", va dir Damoiseaux. "La xarxa en mode predeterminat és un conjunt de regions cerebrals involucrades en el pensament sobre el jo, la planificació i la memòria".

A l'igual que l'amígdala, l'escorça cingulada és part de el sistema límbic, un circuit d'estructures que juga un paper clau en la regulació emocional, l'aprenentatge i la memòria, va dir.

Els estudis també troben que els canvis cerebrals observats en les persones que practiquen ioga estan associats amb un millor rendiment en les proves cognitives o mesures de regulació emocional.

El descobriment que el ioga pot tenir efectes similars en el cervell a l'exercici aeròbic és intrigant i mereix més estudi, va dir Göthe.

"El ioga no és de naturalesa aeròbica, per la qual cosa ha d'haver altres mecanismes que condueixin a aquests canvis cerebrals", va dir. "Fins ara, no tenim l'evidència per identificar quins són aquests mecanismes".

Ella sospita que millorar la regulació emocional és una clau per als efectes positius de l'ioga al cervell. Els estudis relacionen l'estrès en humans i animals amb la contracció de l'hipocamp i un pitjor rendiment en les proves de memòria, per exemple, va dir.

Una revisió de la ciència troba evidència que el ioga millora moltes de les mateixes estructures i funcions cerebrals que es beneficien de l'exercici aeròbic. La imatge s'acredita a Neha Göthe.

"En un dels meus estudis anteriors, estàvem veient com el ioga canvia la resposta a l'estrès de l'cortisol ", va dir Göthe." Vam descobrir que aquells que havien fet ioga durant vuit setmanes tenien una resposta atenuada de l'cortisol a l'estrès que s'associava amb un millor rendiment en les proves de presa de decisions, canvi de tasques i atenció ".

El ioga ajuda a les persones amb o sense trastorns d'ansietat a controlar el seu estrès, va dir Göthe.

"La pràctica de l'ioga ajuda a millorar la regulació emocional per reduir l'estrès, l'ansietat i la depressió", va dir. "I això sembla millorar el funcionament de el cervell".

Els investigadors diuen que hi ha una necessitat de més, i més rigorosa, investigació sobre els efectes de l'ioga al cervell. Recomanen grans estudis d'intervenció que involucrin els participants en el ioga durant mesos, relacionin els grups de ioga amb els grups de control actiu i mesurin els canvis en el cervell i el rendiment en les proves cognitives utilitzant enfocaments estàndard que permetin comparacions fàcils amb altres tipus d'exercici.

"La ciència apunta que el ioga és beneficiós per a la funció cerebral saludable, però necessitem estudis d'intervenció més rigorosos i ben controlats per confirmar aquestes troballes inicials ", va dir Damoiseaux.

Göthe està afiliat a l'Beckman Institute for Advanced Science and Technology a l'O d'I Damoiseaux està afiliat a l'Institute of Gerontology en WSU.

SOBRE AQUEST ARTICLE D'INVESTIGACIÓ EN NEUROCIENCIA

Font:
Universitat de Illinois
Contactes de medis:
Neha Gothe - Universitat de Illinois
Font de la imatge : La imatge s'acredita a Neha Gothe.

Investigacióo original: Accés obert
"Efectes del ioga en la salut del cervell: una revisió sistemàtica de la literatura actual". Neha Gothe i col.
Plasticitat cerebral doi: 10.3233 / BPL-190084 .

Resum

Efectes de l'ioga sobre la salut de el cervell: una revisió sistemàtica de la literatura actual

El ioga és l'enfocament de salut complementari més popular practicat per adults als Estats Units. És una pràctica antiga de ment i cos amb orígens en la filosofia índia. El ioga combina postures físiques, respiració rítmica i exercici meditatiu per oferir als practicants una experiència holística ment-cos única. Si bé els beneficis per a la salut de l'exercici físic estan ben establerts, en els últims anys, el component d'atenció activa de la pràctica de la respiració i la meditació ha despertat interès entre els neurocientífics de l'exercici. A mesura que l'evidència científica dels beneficis per a la salut física i mental de l'ioga continua creixent, aquest article és resumir el coneixement actual de la pràctica de l'ioga i els seus efectes positius documentats per a l'estructura i funció de cervell, segons el avaluat amb MRI, fMRI i SPECT. Revisem 11 estudis que examinen els efectes de la pràctica de l'ioga en les estructures cerebrals, la funció i el flux sanguini cerebral. En conjunt, els estudis demostren un efecte positiu de la pràctica de l'ioga en l'estructura i / o funció de l'hipocamp, l'amígdala, l'escorça prefrontal, l'escorça cingulada i les xarxes cerebrals, incloent-hi la xarxa de manera predeterminat (DMI). Els estudis ofereixen evidència primerenca prometedora que les intervencions conductuals com el ioga poden ser prometedores per mitigar els declivis relacionats amb l'edat i neurodegeneratius, ja que se sap que moltes de les regions identificades demostren atròfia significativa relacionada amb l'edat. Xarxes d'escorça cingulada i cervell, inclosa la xarxa de manera predeterminat (DMI). Els estudis ofereixen evidència primerenca prometedora que les intervencions conductuals com el ioga poden ser prometedores per mitigar els declivis relacionats amb l'edat i neurodegeneratius, ja que se sap que moltes de les regions identificades demostren atròfia significativa relacionada amb l'edat. Xarxes d'escorça cingulada i cervell, inclosa la xarxa de manera predeterminat (DMI). Els estudis ofereixen evidència primerenca prometedora que les intervencions conductuals com el ioga poden ser prometedores per mitigar els declivis relacionats amb l'edat i neurodegeneratius, ja que se sap que moltes de les regions identificades demostren atròfia significativa relacionada amb l'edat.