Els 10 principals beneficis per a la salut del ioga

Per Ann Pizer Revisat per Kristin McGee, CPT

03-06-2020


Probablement ja hagis escoltat que el ioga és bo per a tu. Potser fins i tot ho hagis provat i hagis descobert que et fa sentir millor. Una pràctica constant ofereix tot tipus de beneficis per a la salut mental i física. Alguns, com la flexibilitat millorada, són clarament evidents. D'altres, com la claredat mental i la reducció de l'estrès, poden ser més subtils però igualment poderosos. Quan s'uneixen, tots els beneficis a continuació contribueixen a una major sensació de benestar, el que ajuda a explicar per què tanta gent troba el ioga tan addictiu.

1. Millora la flexibilitat

Moure i estirar-se de noves maneres l'ajudarà a ser més flexible, brindant un major rang de moviment a àrees estretes. Amb el temps, pot esperar guanyar flexibilitat en els seus isquiotibials, esquena, espatlles i malucs. A mesura que envellim, la nostra flexibilitat generalment disminueix, especialment si passa molt temps assegut, el que provoca dolor i immobilitat. El ioga pot ajudar a revertir aquest procés.

2. Construeix força

Moltes postures de ioga requereixen que suports teu pes corporal de noves maneres, inclòs l'equilibri en una cama (com en la postura de l'arbre) o recolzar-te amb els braços (com en un gos cap per avall). Mantenir aquestes postures en el transcurs de diverses respiracions ajuda a desenvolupar la força muscular.

3. Augmenta el to muscular i la definició

Com a subproducte d'enfortir-te pot esperar veure un augment en el to muscular. El ioga ajuda a formar músculs llargs i prims a les cames, els braços, l'esquena i l'abdomen.

4. Millora l'equilibri

L'equilibri millorat és un dels beneficis més importants de l'ioga a mesura que envelleix. Les postures en què et pares en una cama i, per als estudiants més avançats, les inversions, són excel·lents maneres de desenvolupar la força central que et manté dret.

5. Incrementa la salut de les articulacions

Els moviments necessaris per al ioga són de baix impacte, el que permet fer servir les articulacions sense danyar-les. El ioga també ajuda a enfortir els músculs al voltant de les articulacions, disminuint la seva càrrega. Les persones amb artritis sovint veuen una millora notable en el seu dolor i mobilitat amb la pràctica regular de ioga suau.

6. Prevé el mal d'esquena

L'augment de la flexibilitat i la força poden ajudar a prevenir les causes d'alguns tipus de mal d'esquena. Moltes persones que tenen mal d'esquena passen molt de temps assegudes davant un ordinador o conduint un automòbil, el que provoca tensió en tot el cos i compressió espinal. El ioga contraresta aquestes condicions.

7. Ensenya una millor respiració

La majoria de nosaltres vam aprendre a fer respiracions superficials i no pensem molt en com respirem. Els exercicis de respiració de ioga, anomenats pranayama, centren la nostra atenció en la respiració i ens ensenyen com respirar més profundament, el que beneficia tot el cos. Certs tipus de respiració també poden ajudar a netejar les fosses nasals (útils per a persones amb al·lèrgies) i fins i tot a calmar el sistema nerviós, que té beneficis físics i mentals dins i fora del matalàs.

8. Fomenta la calma mental

La pràctica d'asanes de ioga és intensament física. Concentrar tan intensament en el que fa el cos té l'efecte de portar calma a la ment. El ioga també et presenta tècniques de meditació, com concentrar-te en la teva respiració i desconnectar dels teus pensaments. Aquestes habilitats poden resultar molt valuoses en situacions intenses, com el part, un episodi d'insomni o quan es produeix un atac d'ansietat.

9. Redueix l'estrès

L'activitat física és bona per alleujar l'estrès, i això és particularment cert en el ioga. A causa de la concentració requerida, els problemes diaris, tant grans com petits, semblen desaparèixer durant el temps de la pràctica. Això proporciona un descans molt necessari, així com també ajuda a posar els problemes en perspectiva. L'èmfasi que el ioga posa en estar en el moment present també pot ajudar a mesura que s'aprèn a no aturar-se en esdeveniments passats o anticipar el futur. Es surt d'una classe de ioga sentint-se menys estressat que quan vas començar.

10. Augmenta la confiança en un mateix

Fer ioga millora la teva connexió ment-cos, donant-te una millor consciència del teu propi cos. Durant el ioga, es fan moviments petits i subtils per a millorar l'alineació, posant-te en contacte amb el teu ser físic. També s'apren a acceptar el teu cos tal com és sense jutjar-lo. Amb el temps, això treu a sentir-se més còmode, el que augmenta la confiança en un mateix.

Fonts de l'article

Verywell Fit utilitza només fonts d'alta qualitat, inclosos estudis revisats per parells, per recolzar els fets dels nostres articles. Llegiu el nostre procés editorial per obtenir més informació sobre com verifiquem els fets i mantenim el nostre contingut precís, fiable i fiable.

  1. Associació Americana d'Osteopatia. Els beneficis de l'ioga.
  2. Escola Mèdica de Harvard. Ioga: beneficis més enllà del matalàs. Febrer de 2015.
  3. Jeter PE, Nkodo AF, Moonaz SH, Dagnelie G. Una revisió sistemàtica del ioga per a l'equilibri en una població sana. J Altern Complement Med. 2014; 20 (4): 221-32. doi: 10.1089 / acm.2013.0378
  4. Deepeshwar S, Tanwar M, Kavuri V, Budhi RB. Efecte de la intervenció d'estil de vida basada en el ioga en pacients amb osteoartritis de genoll: un assaig controlat aleatori. Psiquiatria frontal. 2018; 9: 180. doi: 10.3389 / fpsyt.2018.00180
  5. Chang DG, Holt JA, Sklar M, Groessl EJ. El ioga com a tractament pel dolor lumbarcrònic: una revisió sistemàtica de la literatura . J Orthop Rheumatol . 2016; 3 (1): 1-8.
  6. Zaccaro A, Piarulli A, Laurino M, et al. Com el control de la respiració pot canviar la vida: una revisió sistemàtica sobre els correlats psicofisiològics de la respiració lentaFrente Hum Neurosci . 2018; 12: 353. doi: 10.3389 / fnhum.2018.00353
  7. Cahn BR, Goodman MS, Peterson CT, Maturi R, Mills PJ. Ioga, meditació i salut de la ment i el cos: augment de BDNF, resposta a el despertar de l'cortisol i expressió alterada de marcadors inflamatoris després d'un retir de ioga i meditació de 3 mesos. Frente Hum Neurosci . 2017; 11: 315. doi: 10.3389 / fnhum.2017.00315

Woodyard C. Explorant els efectes terapèutics de l'ioga i la seva capacitat per augmentar la qualitat de vidaInt J Yoga . 2011; 4 (2): 49-54. doi: 10.4103 / 0973-6131.85485