Mindfulness MBSR

Veure tots els cursos de Mindfulness


​​​​​​​PROGRAMA D'ENTRENAMENT MENTAL DE 8 SETMANES BASAT EN MINDFULNESS MBSR


Mindfulness, traduït com consciència plena, és la capacitat d'estar present en l'aquí i l'ara, prenent consciència del que succeeix amb la finalitat de gestionar millor les situacions difícils.
MBSR (Mindfulness based stress reduction) és el programa de referència en entrenament mental basat en mindfulness, desenvolupat en 1979 pel doctor Jon Kabat-Zinn al centre mèdic de la Universitat de Massachusetts. És un programa àmpliament testat i s'ha constatat que els participants, en finalitzar el programa, redueixen de mitjana el seu malestar psicològic en un 40%.


OBJECTIUS

- Adquirir major resiliència i benestar psicològic
- Millorar l'atenció i la concentració
- Cultivar la regulació emocional i la comunicació conscient
- Desenvolupar l'empatia, la confiança i la compassió cap a les altres persones
- Incrementar l'eficàcia en la presa de decisions i la resolució de conflictes


METODOLOGIA

El programa es distribueix en 8 setmanes, durant les quals es realitza 8 sessions de 2,5 h més un dia de pràctica intensiva en dissabte o diumenge. En total són 28 hores de formació presencial.

MBSR és un programa experimental i participatiu, es realitza en grup i combina en cada sessió explicacions teòriques, pràctiques d'entrenament de mindfulness i espais de diàleg i indagació apreciativa.

MBSR requereix que el participant realitzi a casa les pràctiques formals d'entrenament de mindfulness durant les 8 setmanes de durada, mitjançant uns àudios guiats.

Les 8 sessions aborden els següents temes:

- Què és mindfulness.
- La percepció de la realitat
- Les emocions i la regulació emocional
- L'estrès
- Responent a l'estrès i la resiliència
- Comunicació conscient
- Cuidar i gestió del temps
- Integrant mindfulness a la vida quotidiana


INSTRUCTOR

Eduard Miquel, instructor MBSR acreditat per l'Institut Mindfulness.Miembro de l'Associació d'instructors de MBSR. Llicenciat en Ciències Polítiques i Màster en Història de les Religions, ha aprofundit en l'estudi de les tradicions contemplatives. Ha publicat l'eremitisme a Montsant (2011). Practicant de meditació i ioga des de 2004, amb especial èmfasi en la tècnica vipassana, s'ha format a Espanya, França, Regne Unit i l'Índia amb mestres com Thich Nhat Hanh, SN Goenka i Martine Batchelor. 

Fent el curs s'aconsegueix el nivell bàsic (iniciació) de l'itinerari formatiu d'instructors de Mindfulness (MBSR).
També Certificació per a mestres/educadors: Curs acreditat per ICE amb 50 h. de formació permanent del professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


DIES

Edició hivern

Conferència informativa:  Dimecres 3 de febrer les 19:30h. Assistència necessària per poder fer la formació.

Els dimecres 10, 17, 24 de febrer i 3, 10, 17, 24 i 31 de març 2021. De 19:00 a 21:30h. 
Dia de pràctica intensiva, dissabte 20 de març 2021 (10:00 a 18:00h)

Edició tardor

Conferència informativa:  Dimecres 29 de setembre 2021 a les 19:30 hores. Imprescindible assistir per a poder realitzar la formació.
 
Els dimercres 6, 13, 20 i 27 d'octubre i 3, 10, 17 i 24 de novembre 2021. De 19:00 a 21:30h. 
Dia de pràctica intensiva, dissabte 13 de novimbre 2021 (10:00 a 18:00h)PREU

420€. Inclou llibre "Con Rumbo Propio", els àudios que àudios que guien les pràctiques per realitzar a casa i el dinar de dia intensiu.

Preu bonificat a 350€ fins a 4 dies abans de l'inici
Places limitades i només confirmada una vegada realitzat el pagament.


INSCRIPCIÓ EDICIÓ HIVERN


INSCRIPCIÓ EDICIÓ TARDORPel que fa a la meva valoració sobre el curs de Mindfulness, de l'1 al 10 ... un 10

Els motius són reals i evidents, t'explico una mica.

Quan vaig començar el curs, no sortia a caminar i tot amb prescripció mèdica, per enfortir el cor (a causa d'una angina de pit). Em va costar pujar fins i tot l'escala del primer dia, vaig arribar el primer, recordes?

Tenia molts mals ( les 24 hores i sense poder prendre medicines) al genoll dret per trencament de menisc al 2014, havien tornat els dolors a l'octubre de 2016, i després d'anar a diversos fisios i traumatòlegs, la solució seria operar una altra vegada.

Per el  cor estic de baixa des de maig de 2017 i vaig haver de tancar l'empresa de serralleria, perquè no puc fer esforços, pot ser per llarg. Entre una cosa i una altra estava ficat en una depressió i ajuda psicològica.

Havia perdut la il·lusió i les ganes de viure, el dolor em tenia esgotat, jo que no coneixia això.

He arribat ha tenir fins a 5 negocis, quan estava entre els 30 i 40 anys; sempre m'he sabut buscar la vida, no per fer-me ric, sinó perquè m'agrada estar aprenent sempre, això em dóna vida i energia.

A les tres setmanes de començar Mindfulness (fent 1 o 2 sessions diàries) desapareixen els dolors forts que no em deixaven caminar, el problema segueix per operar, però ara camino 2 hores cada dia sense dolors.

Recupero la il·lusió i ganes de viure, de començar a buscar una feina que pugui realitzar segons les meves limitacions físiques, un cop em donin l'alta.

Una altra mostra evident és que l'última poesia la vaig escriure fa molts mesos, només puc fer-ho quan estic inspirat ... i Eduard tu has aconseguit que m'arribés quan vas demanar un poema.

Per això estic molt agraït a les eines que ens has aportat i com ho fas. Els àudios són molt bons, els faig servir en cada sessió, m'ajuden a concentrar-me millor.

És un bon suport, per seguir el full de ruta, i en estar en castellà, m'ajuda més.
Les pràctiques cada dimarts, necessàries i importants, per a qui no sabem, ni meditar ni ioga.
Em costa parlar en públic, però fas que sigui més fàcil amb la teva ajuda.
I la cirereta ... el regal el dia de La Bartra ... per emmarcar, sense paraules, em quedaria curt.

Desitjo que et vagi tot molt bé i segueixis ensenyant els teus coneixements.

Un plaer haver-te conegut, si tot va bé, desitjo ens veiem en altres pràctiques.

GRÀCIES PER TOT.

Salut, pau i energia per a tothom.
Testimonis

Articles sobre Mindfulness