Coaching per a docents

Empoderament i suport al mestre

Davant dels reptes de renovació que es plantegen a les escoles, proposem aquells temes que poden ser d’utilitat per a realitzar aquest transit.

El nostre objectiu, com a facilitadors del procés es donar eines pràctiques i sobretot noves experiències que siguin un motor del canvi que es desitja.


OBJECTIUS
Aprendre:

  1. Posicionament del mestre davant els reptes dels alumnes, pares, companys de treball, direcció i ambient social. Re visitar el nostre rol com a mestres i motivació.
  2. Eines per a una comunicació eficaç. Escoltar-se a un mateix, escoltar als altres, comunicació concreta i assertiva. Assessoria per a les tutories. 
  3. Nous recursos per a viure en harmonia. Tècniques per a la gestió de l’estrès dels mestres i possiblement transferir-les als alumnes. 


MITJANS

- Eines de empoderament del mestre. Imatges internes – manifestacions externes. Alineament personal. El triangle de l’empoderament.
​​​​​​​El marc del problema o el marc de solució. Intenció positiva. Exercicis pràc
tics.

- Comunicació: Amb direcció, companys professionals, els alumnes i pares.

  • Saber escoltar: contingut, emoció i  context. Exercici pràctic.
  • Saber comunicar-te: Comunicació és el resultat del que dius, no el missatge que has enviat. Asertivitat. Pràctica.
  • Entrevistes amb els pares. Suport a les tutories. Casos reals.

- Com realitzar entrevistes eficients amb les famílies.  Què fer quan la família ens ataca...?. La família una gran aliada. Gestionar situacions de conflicte entre diverses famílies i l'escola (bulling). La Comunicació entre família i escola. Simulacions i autoanàlisi. Posicionament davant la família. Simetria, asimetria, up, down. Homeòstasi. Gestionant aliances.

- Nous recursos

Tècniques de centrament. Alliberació del estrès.Tècniques de centrament. Alliberació del estrès.
Posicions perceptives, noves possibles solucions.
Connectant amb la saviesa personal. (Mentors). Pràctica. - Trabajo sistémico de todos los actores en la tarea educativa.
Treball sistèmic de tots els actors en la tasca educativa.